23 Ocak 2016 Cumartesi

OBAMA, TÜRKİYE’DEN ABD İÇİN ÖLECEK ASKER İSTİYOR!





OBAMA, TÜRKİYE’DEN ABD İÇİN ÖLECEK ASKER İSTİYOR!


Serdar Ant
2.12.2009

Haber Hürriyet’ten:

“Obama Türkiye’den savaşacak asker istiyor” (Hürriyet, 2.12.2009)

Habere göre ABD Başkanı Barack Obama'nın dün açıkladığı yeni Afganistan-Pakistan stratejisi çerçevesinde Washington'dan Ankara'ya üç istek geldi. ABD Büyükelçisi James Jeffrey'nin açıkladığı istekler şöyle:
    
  1. Türkiye Afganistan'daki asker sayısını arttırsın ve mevcut askerlerine koyduğu teröristlerle aktif olarak savaşmama kısıtlamalarını esnetsin.
  2. Türkiye Afganistan inşasını da oynadığı rolü, mali yardımı ve uzman desteğini artırsın.
  3. Türkiye kazandığı terörle mücadele deneyimini Pakistan'la paylaşsın. Bu ülkenin hem terörle mücadelesinde hem de ekonomik gelişmesinde model ülke olsun.”

Kısacası Obama Türkiye’den, ABD için ölecek asker istiyor! İsteyenin bir yüzü değil, her yanı “kara”… İsteyen Obama…

Bilmem ki şimdi bizim “BOP eş başkanı” ne yanıt verecek bu isteğe?

“One minute, one minute…” desek olmaz! Zira işin şakası yok… Grip aşısı olmamaya ya da Davos’ta tribünlere oynamaya benzemez bu iş...  Borç, 500 milyar doları geçmiş, işsizlik yüzde 30’lara dayanmış. “Anasını kızına düşman eden” paradan lazım bizim eş başkan tayfasına… Para ise Amerika’da…

O zaman?

“Her şey vatan için” mi?

“Vatan sana canım feda…” mı?

İyi de Afganistan “vatan” mı?

Canlar, Afganistan’da kime feda edilecek?

Genelkurmay Başkanı Org. İlker Başbuğ, geçtiğimiz Eylül ayı içinde Güneydoğu Anadolu’ya yaptığı geziden dönüşte Mardin Havaalanı’nda gazetecilerin sorularını yanıtlarken milli ordu” vurgusu yapıyor ve şunları söylemiyor muydu?

“Bizim ordumuzu Şah’ın ordusuyla karşılaştırıyorlar. İran ordusu, Şah’ın ordusuydu. Sovyetler Birliği’nin ordusu kimin ordusuydu? Komünist Partisi Ordusu idi, adı Kızıl Ordu’ydu. Türk ordusunu başka ordularla karşılaştırmayın. Türk ordusu milletin ordusudur. Bunu bozdurmayacağız.” (Milliyet, 23.9.2009)

“Milli ordu” vurgusu yapan Org. Başbuğ “TSK, Afganistan’daki komutayı yakında alacak. Muharip birlik göndermemiz söz konusu mu?” şeklindeki soruya ise şöyle yanıt veriyordu:

“Kâbil Bölge Komutanlığı’nı 1 Kasım’da alacağız. Türkiye’nin Afganistan’da ISAF 1’den bu yana muharip birliği var. Bu yanlış biliniyor. Kasım ayında rakamsal artış olabilir.”

Demek ki neymiş?

“Türkiye’nin Afganistan’da ISAF 1’den beri muharip birliği var”mış! “Kasım ayında rakamsal artış olabilir”miş!

Milletin ordusu “ISAF 1’den beri Afganistan’da”, ABD için savaşıyor. Ve Obama bugün Türkiye’den Afganistan’da savaşacak asker istiyor, ama bu isteğin yanıtı daha iki ay öncesinden Genelkurmay Başkanı tarafından zaten verilmiş:

“Kasım ayında rakamsal artış olabilir”

Kısacası, “vatan sana canım feda”!

Biri asker istiyor, diğer “milli ordu” vurgusu yapıp “olur” diyor!

Peki, Mustafa Kemal Atatürk ne diyor bu işe?

Günümüzden 79 yıl önce, 1930’da şunları söylüyor o büyük devrimci:

“Türkiye Büyük Millet Meclisi'nin ordusu, istilâlar yapmak veya saltanatlar kurmak için şunun, bunun elinde ihtiras aleti olmaktan münezzehtir. İnsanca ve müstakil yaşamaktan başka gayesi olmayan milletin aynı ideale bağlı ve yalnız onun emrine tabi ve sadık öz evlâtlarından mürekkep muhterem ve kuvvetli bir heyettir.”  

Evet, Türk ordusu milletin ordusudur. Türk milletinin bağrından çıkar, ondan güç alır.

Peki, Türk Ordusunun Genelkurmayı?

O da Türk milletinin “insanca ve müstakil yaşaması” idealine bağlı ve “yalnız onun emrine tabi ve sadık” mıdır?

Obama’ya “ Hayır ” desinler de görelim!

2.12.2009





Hiç yorum yok:

Yorum Gönder