22 Ocak 2016 Cuma

Kıbrıs'ta Kuvayi Milliyeciler ,



Kıbrıs'ta Kuvayi Milliyeciler ,


Doç. DR. Emin GÜRSES
Temmuz 2001

Kıbrıs'ta Kuva-yı Milliye Ruhu Diriliyor
Kıbrıs Rum Kesimi ile Yunanistan'ın birleşip bütünleşme (Enonis) hayali, Avrupa Birliği çatısı altında fiiliyata geçirilirken; Kıbrıs Türk'ü de güçlü toplumsal potansiyelini harekete geçirmek için ilk adımını attı Kıbrıs Türk'ü uyanıyor. 

Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti,

Kıbrıs Rum Kesimi ile Yunanistan'ın birleşip bütünleşme (Enonis) hayali, Avrupa Birliği çatısı altında fiiliyata geçirilirken; Kıbrıs Türk'ü de güçlü toplumsal potansiyelini harekete geçirmek için ilk adımını attı

Kıbrıs Türk'ü uyanıyor. Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti halkı, Avrupa Birliği, Yunanistan ve Kıbrıs Rum Kesimi'nin " Ada "yı topyekün ele geçirmek için kurdukları 'üçlü tezgahı' seziyor. Rumların Avrupa Birliği etiketini satma altında sergilediği sinsi oyunların farkına varan Yavruvatanlılar, bundan 82 yıl önce dört bir koldan 'büyük güçler' tarafından işgal edilmiş Anavatan Türkiye'nin bağrından çıkardığı Kuva-yı Milliye ruhunun bir benzerini Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti'nde harekete geçirdi. Kıbrıs Türk'ü 'milli bilinci perçinlemek', 'toplumsal ruhu canlı tutmak' ve "Rumların AB ve Yunanistan ile işbirliği yaparak çevirdiği dolapları etkisizleştirmek" için Ulusal Halk Hareketi'ni (UHH) kurdu.

Soylu 'kuruluş gerekçeleri'

KKTC'de Kuva-yı Milliye ruhunu harekete canlandırmak için kurulan Ulusal Halk Hareketi'nin temel ilkesi, " Milli dava aleyhindeki yıkıcı faaliyetlere karşı topyekün mücadele stratejisi uygumak" olarak öne çıkıyor.

Ulusal Halk Hareketi'nin ' Kuruluş Bildirgesi'nde teşkilatın kuruluş gerekçeleri şu başlık altında veriliyor:

* Türklüğün vatan bildiği Kıbrıs'ta, 1878'den bu yana Türklük kavgası, ulusal kurtuluş ve özgürlük mücadelesi verilmektedir.

* Çok zor koşullarda ve çok ağır bedeller ödenerek yürütülen bu kutsal ve onurlu mücadele, değişik aşamalardan geçerek devam etmektedir.

* Türklüğün milli kurtuluş ve özgürlük mücadelesinin her aşamasında, bu mücadelenin bedeli alın teri, kan ve can olarak ödenirken, yine her aşamada Kıbrıs'ı Türklüğe mezar yapmak isteyen Rum?Yunan ikilisinin emperyalist dış odakların ve içimizdeki işbirlikçileri ile mandacıların karanlık amaçlarını gerçekleştirmek doğrultusunda ölüm kokan her türlü karanlık oyunları, entrikaları ve saldırıları sürdürdükleri de inkar edilemez bir gerçektir.

* Katliam çukurlarından, gettolardan, ateş ve kan çemberinden geçerek onurlu ve destansı bir direnişle meydana getirdiğimiz (ayrı bir vatan, ayrı bir devlet aşamasında) Kıbrıs'ı Türk'e mezar yapmak isteyenlerin her türlü saldırısı daha da tırmanarak devam etmektedidr.

* Rum Ortodoks Kilisesinin karanlık dehlizlerinde hazırlanan Türk'ü imha planı olan AKRİTAS PLANI, 1963 yılının KANLI NOEL inde uygulamaya konmuş, Türk'e ölüm ve vahşet yağdırılmış, ancak Anavatan Türkiye'nin desteğindeki halkımızın topyekün direnişi karşısında amacına ulaşamamış, 1974 Barış Harekatı ile Mehmetçik ve Mücahidin süngüsü karşısında hüsrana ve ağır bir yenilgiye uğramıştır.

Oyunlar bozulacak

UHH'nın kuruluş amacının ise Rum?Yunan ikilisi ile Türkiye ve KKTC'deki işbirlikçilerin, dış destekçilerin birlikte yürüttüğü, KKTC halkını moral ve psikolojik açıdan çökertmek için her türlü yalan, iftira ve karanlık senaryoları sürekli gündemde tutan ve Kıbrıs Türkünü, Anavatan Türkiye'den koparmak, yalnızlaştırmak ve AB çatısı altında Enosis'i gerçekleştirmek için yürütülen "propaganda faaliyetlerine" karşılık verip, etkisizleştirmek olduğu vurgulanmaktadır.

Hareket özellikle bu tehlikeli gidişi dur demeyi ve Akritas Planı'nı başarısızlığa uğratmayı ana gaye edinmektedir.

Şerefli insanların hareketi

UHH kapılarını herkese açmıyor. UHH'li olabilmek için;

1) Direniş ruhunu özümsemek,

2) KKTC topraklarını Türk vatanı görmek,

3) Milli değerlere, Mücahitlere, Mehmetçiğe, Anavatana dil uzatmamak,

4) Siyasal veya kişisel çıkar ve menfaat beklememek,

5) Yolsuzluk ve suistimal yapmamak, hak yiyici olmamak zaruri görülüyor.

Hedef güçlü bir KKTC

UHH'nin hedefi, Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti'ni her alanda güçlendirmek ve milli merkez Anavatan Türkiye ile bütünleştirmek olarak öne çıkıyor. Bu milli hedef doğrultusunda, Anavatan Türkiye ile birlikte belirlenen Ulusal Kıbrıs Davasıyla ilgili Milli Politikanın benimsenerek özümsenmesi, halkın bu yönde bilinçlendirilmesi amaçlanıyor.

UHH kimlerden oluşuyor?

UHH'nin mensupları, Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti'ne, milli davaya, Anavatan Türkiye'ye ve Atatürk İlkelerine inançla bağlı kişilerden oluşuyor. Ulusal Halk Hareketi'nde asgari müşterek anlayışına yer verilmiyor. Harekette kilit kavram olarak 'temel müşterek' öne çıkıyor. UHH'nın niteliği Kuruluş Bildirgesi'nde şu ifadede kendisini buluyor: "Temel müşterek çerçevesinde, UHH milli davamıza ve Anavatan Türkiye'ye gönülden bağlı, inançlı kişilerin oluşturduğu ve tüm halkımızı kucaklayan, ulusal çıkarı her türlü kişisel çıkarın üstünde tutan, partilerin dışında ve partiler üstü bir Sivil Toplum Hareketidir."

UHH nasıl örgütleniyor?

Ulusal Halk Hareketi (UHH); şehir, köy ve mahallelerde, kısaca en küçükten, en büyüğüne kadar tüm yerleşim birimlerinde sürekli bir örgütlenme içine girdi. UHH'nın temel hedefi ise tüm Kıbrıs Türk'ünü aynı pota içinde kucaklamak olarak öne çıkıyor.


..


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder