26 Aralık 2015 Cumartesi

SÖMÜRGE SAVAŞLARI !



 
SÖMÜRGE SAVAŞLARI !


 
SÖMÜRGE SAVAŞLARI !
Mayıs 2011'de,"Orta Doğu Yanacak" isimli bir yazı yayınlamıştım..
2012'de yangın başladı ve bütün coğrafyayı sarmış halde devam ediyor..
Savaşın politik galipleri belli:ABD ve RUSYA;Irak ABD'nin,Suriye Rusya'nın dominyonu oldu..
Rusya,çarlık döneminden beri hayali ve ideali olan Doğu Akdeniz'e inme planını gerçekleştirdi,bölgeye,bir daha kalkmayacak ve kaldırılması mümkün olmayacak biçimde oturdu...
İkinci Dünya Savaşı'ndan bu yana iki ülke ulusal çıkarları yönünden,Küba krizinde olduğu gibi anlaştılar.Biri Bağdat'ı,diğeri de Şam'ı tam komutasına aldı..
Bu anlaşmanın işaretlerinden en belirgini ise Türk hava sahasını koruyan NATO patriotlarının,bulundukları Türk mevzilerinden apar topar çekip gitmeleri oldu !...
Rusya'nın arkasına Çin'i ve İran'ı,ABD'nin arkasına NATO'yu alarak Ortadoğu meydanında birer baş pehlivan gibi,nara atarak çıkışması,dünya siyasi ve askeri tarihini iyi bilenler için hiçte şaşırtıcı bir durum sayılmaz..
ABD ve müttefiklerinin savaş gemileri ile Doğu Akdeniz'e doluşmaları,Türkiye'de ki üstlere uçaklarını konuşlandırmaları;"Var mı bize yan bakan !" gösterileridir..
Rusya'nın,Tartus ve Lazkiye liman ve bölgelerine yaptığı yığınaklar,Hazar'da ki su üstü gemilerinden attığı güdümlü füzelerle kilometrelerce ötede ki Suriye hedeflerini vurması,Doğu Akdeniz'de bulunan denizaltıları vasıtasıyla da aynı işi yapması,"Ben artık senin bildiğin Sovyet değilim." demektir..
ABD'nin Suriye PKK'sına 50 ton silah ve cephane göndermesi,Almanya'nın Peşmerge eğitmesi,Rusların Suriye PKK'sını desteklediğini açıklaması ve Lazkiye bölgesinin güvenliğini arttırmak için Hatay güneyini aralıksız bombalaması,anlaştıkları politik hedefin,eteklerini toplamaktan öte bir şey değildir..
Esad gitsin kalsın,İŞİD'e şöyle bir plan uygulayalım,uçak düşmüş düşmemiş;Şam,muhaliflerle anlaştı anlaşamadı,NATO şöyle dedi;gibi söz ve eylemler ise,stratejinin dolaylı tutumu,mıntıka temizliğidir..
Kuzey Irak,Peşmerge ve PKK'nın kontrolünde,Suriye'nin üçte ikisi de Suriye PKK'sının hakimiyetindedir.Cerablus denilen 100 Km kadar daha bölgenin Suriye PKK'sının eline geçmesi halinde,Irak petrolü,tamamen Kürtlerin kontrolünde ki bölgeden Doğu Akdeniz'e ulaştırılacaktır.İstenen budur ve sonunda da yapacaklardır...
Turistlerin gelip gelmemesi,sebze meyve meselesi,gaz vanasının açılıp kapanmasını,bizim sizin doğalgazınıza ihtiyacımız yok lafları;kuyunun dibinde oturanların,kuyunun ağzı kadar gökyüzünü görmesinden,dev dalganın kıyılardan uzaklara su sıçratmasından ibarettir..
Hayat bir sınavdır..Altı üstü bir sınav..Eğer,gerçek bir yaşamın nasıl olacağı bilinebilseydi,sizin nereye gideceğiniz ve ne yapacağınız söylenebilirdi..
"İstekli düşünce" olmadan hiç bir şey yapılamaz...
 
 
OSMAN PAMUKOĞLU
 
..
 
 

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder